نحوه تهیه حلیم نیشابوری مشهد با گوشت گوسفندی و بلغور گندم قدم به قدم
[ad_1]
حلیم نیشابوری یکی از انواع حلیم ها است که با بلغور گندم و گوشت به اضافه دیگر مواد تهیه می بشود. این حلیم می تواند گزینه خوبی برای فصل های سرد سال باشد که علتگرم شدن بدن شما می بشود. امروز در آشمزی نحوه تهیه حلیم نیشابوری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد ملزوم برای نحوه تهیه حلیم نیشابوری
| بلغور گندم | ۵۰۰ گرم |
| گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| برگ بو و چوب دارچین | به مقدار دلخواه |
| نمک، فلفل سیاه و جوز هندی | مقداری |
| لپه | مقداری |
| کره | مقداری |
نحوه تهیه حلیم نیشابوری
مرحله اول: آماده کردن مواد ملزوم
ابتدا گوشت را در یک کاسه که دارای آب سرد و مقدار زیاد مقداری نمک است قرار دهید تا خونابه آن جدا بشود سپس گوشت را با آب بشورید و در آبکش قرار دهید. بلغور ها را نیز با آب بشورید و بزاریرد خیس بخورد.
مرحله دوم: پخت گوشت
در ادامه گوشت را در قابلمه قرار دهید و به آن برگ بو و چوب دارچین را اضافه کنید. سپس پیاز را پوست کنید و به آن بیفزایید در ادامه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را قرار دهید تا گوشت بپزد. زمان ملزوم برای پخت گوشت حدودا ۳ ساعت می باشد.
مرحله سوم: پخت بلغور
مقداری آب رد قابلمه بریزید و آن را روی گاز قرار دهید تا بجوشد و هنگامی جوشید بلغور را همراه زردچوبه و یک تکه دارچین به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا بپزد. با قاشق کف روی گوشت و بلغور را بگیرید تا یک حلیم خوشمزه داشته باشید.
مرحله چهارم: تهیه حلیم
برای پخت بلغور دقت داشته باشید که بلغور ته می گیرد و باید هر یک ربع یک بار آن را هم بزنید. سپس از پخت گوشت ها آن را با چنگال ریش ریش کنید و به بلغور پخته و مقداری غلیظ شده اضافه کنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و سپس آب گوشت را بیفزایید و مقداری هم بزنید.
مرحله پنجم: آماده کردن قیمه روی حلیم نیشابوری
سپس از اضافه کردن گوشت باید حلیم را به طور مداوم هم بزنید تا حلیم به یک غلیظ خوب برسد. در ادامه برای تهیه قیمه روی حلیم ابتدا کره را رد یک ظرف بریزید و به آن لپه پخته شده اضافه کنید و هم بزنید سپس ادویه و دارچین را نیز بیفزایید و سپس از مقداری تفت دادن آن را در ظرقف سرو روی حلیم بریزید.

فوت و فن های نحوه تهیه حلیم نیشابوری
- بهتر از تکه قلوه گاه و دنده گوشت گوسفندی منفعت گیری کنید که چربی در آن تکه بالاتر است و حلیم بهتری خواهید داشت.
- گر شما از گوشت ران یا سردست منفعت گیری کردید یک لیوان شیر ۱۰ دقیقه آخر پخت و ۱۰۰ گرم کره ذوب شده ۵ دقیقه آخر پخت اضافه کنید و حسابی مخلوط کنید.
- اگر جوز هندی در دسترس نبوده است می توانید آن را حذف کنید چون منفعت گیری از آن الزامی نیست.
[ad_2]
منبع