نحوه تهیه خشکابیج گیلانی با باقالی و شوید اصیل و سریع به روش سنتی
[ad_1]
خشکابیج که نام دیگر آن باقلا وابیج است یکی از غذاهای اصیل مازندارنی است که در تهیه آن از باقالی، سیر و تخم مرغ منفعت گیری می بشود که همانند همه غذاهای گیلانی طعمی بینظیر دارد. طعم و عطر سیر این غذا را از دیگر غذاها نزدیک می کند و حتما باید یک بار آن را بپزید. از خوص باقالی می توان به تحکیم استخوان ها، نگه داری سلامت قلب و باقی موارد اشاره کرد یقیناً منفعت گیری زیاد از باقالی علتکم خونی می بشود. اگر گیاهخوار هستید می توانید خشکابیج را بدون تخم مرغ تهیه کنید. امروز در آشمزی نحوه تهیه خشکابیج را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
موادلازم برای نحوه تهیه خشکابیج
| باقالی مازندرانی | ۵۰۰ گرم |
| سیر | ۱۰ حبه |
| شوید | ۱ دسته |
| تخم مرغ | ۴ عدد |
| آب | ۱ لیوان |
| زردچوبه | ۱ ق غذا خوری |
| نمک و فلفل | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه خشکابیج
مرحله اول: آماده کردن باقالی ها
ابتدا باقالی ها را تهیه کنید سپس از پوست جدا کنید و درادامه با چاقو یک برش در باقالی تشکیل کنید و پوست دوم آن را نیز جدا کنید. سیر را پوست کنید و با رنده خرد کنید و درادامه در یک قابلبمه روغن بریزد و سیر ار به آن اضافه کنید و هنگامی مقداری تفت داده شد زردچوبه را اضافه کنید.
مرحله دوم: خرد کردن شوید ها
در این مرحله شوید را پاک کنید و با آب بشورید سپس با چاقو خرد کنید. سپس از مدتی باقالی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید سپس آب را به آن اضافه کنید در ادامه شوید را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا آب آن مقداری کشیده بشود.
مرحله سوم: اضافه کردن تخم مرغ ها
نمک را به خشکابیج اضافه کنید و در ادامه تخم مرغ را در قابلمه بشکنید و سپس از مدتی گاز را خاموش کنید. فلفل را روی تخم مرغ ها بریزید و در ظرف سرو بریزد و با نان یا برنج یا به طور خالی میل کنید.

فوت و فن های نحوه تهیه خشکابیج
- شما می توانید اگر شوید تازه در دسترس نبوده است از شوید خشک شده نیز منفعت گیری کنید.
- برای عطر و طعم زیاد تر خشکابیج می توانید از مقداری نعنا داغ نیز منفعت گیری کنید.
- به جای باقالی می توانید از لوبیا چشم بلبلی خیس و پوست گرفته شده نیز منفعت گیری کنید.
- اگر مقدار سیر را زیاد تر کنید علتخوشمزه تر شدن خشکابیج شما می بشود که یقیناً سلیقه ای است.
[ad_2]
منبع