نحوه تهیه سماق قاتق گیلانی مخصوص و خوشمزه با گوشت_سلوادور
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سلوادور
سماق قاتق یکی از غذاهای گیلانی است که زیاد خوشمزه و محبوب است. در تهیه سماق قاتق از سماق، سیب زمینی و دیگر مواد منفعت گیری می بشود. از خواص سماق می توان به سلامت قلب، سلامت استخوان ها، افت عفونت و… اشاره کرد. امروز در آشمزی نحوه تهیه سماق قاتق را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد ملزوم برای نحوه تهیه سماق قاتق
| گوشت گوسفند | ۳۰۰ گرم |
| پیاز | ۲ عدد |
| سماق | ۳ ق غذا خوری سر پر |
| آب | ۱/۲ لیوان |
| گرد لیمو | ۱/۲ ق غذا خوری |
| زعفران | مقداری |
| نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین | به مقدار ملزوم |
| سیب زمینی | ۲ عدد |
نحوه تهیه سماق قاتق
مرحله اول: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز ها را پوست کرده و آن را رنده درشت بزنید و در یک تابه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا بدون روغن مقداری آب آن کشیده بشود. روغن و زردچوبه را اضافه کنید و مقداری صبر کنید تا پیاز ها سبک بشود و سپس گوشت را اضافه کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن سیب زمینی ها
فلفل سیاه و چوب دارچین را اضافه کنید و مقداری آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را قرار داده و زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد. سماق را در یک کاسه بریزید و به آن آب اضافه کنید و مقداری هم زده تا با آب ترکیب شوند و آن را کنار بزارید. سیب زمینی ها را مکعبی خرد کنید و در یک تابه روغن ریخته و سیب زمینی ها را در آن سرخ کنید.
مرحله سوم: پخت سماق قاتق
هنگامی گوشت ها کامل پخت به آن نمک و سماق را اضافه کنید. زعفران را نیز اضافه کنید و به زمان نیم ساعت به آن زمان دهید تا طعم سماق به خوبی با دیگر مواد ترکیب بشود. سیب زمینی های سرخ شده را نیز در کنار سماق قاتق بریزید و آن را نوش جان کنید.

فوت و فن های نحوه تهیه سماق قاتق
- برای این که سماق قاتق شما سالم تر باشد می توانید سیب زمینی را آب پز کرده و با روغن تفت ندهید.
- اگر گرد لیمو در دسترس نبوده است می توانید از مقداری لیموی تازه نیز منفعت گیری کنید.
- زعفران قابل حذف است اما منفعت گیری از آن علتخوشمزه تر و خوش عطر تر شدن سماق قاتق می بشود.
- شما می توانید از مقداری هویج رنده شده نیز در تهیه این غذای منفعت گیری کنید تا طعم ملسی بگیرد. یقیناً اگر دوست دارید غذای شما ترش باشد نیازی به اضافه کردن هویج نیست.
دسته بنی مطالب
[ad_2]